MaineHousing Outreach - Serbian

Ministarstvo Stanovanja Drzave Mejn obezbjedjuje programe I usluge koji pruzaju povoljnije uslove stanovanja stanovnicima Mejna. Svake godine vise od 90,000 stanovnika koristi nase usluge. Usluge nasih programa obuhvataju:

  • Pomoc pri kupovini kuce: Ministarstvo za stanovanje omogucava niske, fiksne kamate I druge povoljnosti koje pomazu stanovnicima Mejna da postanu kucevlasnici. Dostupni su krediti bez ucesca ili sa niskim procentom ucesca, kao I novcana pomoc za placanje ucesca. Takodje pruzamo pomoc u gotovini ako je potreban za placanje troskova izdavanja kredita. Krediti za kupovinu kuce koji se dobiju od Ministarstva za stanovanje takodje dolaze sa osiguranjem za placanje u slucaju gubljenja radnog odnosa.
  • Pomoc za renoviranje kuce: Ministarstvo stanovanja takodje pruza pomoc za popravke I poboljsanje licnog stambenog prostora. Program za popravku obezbjedjuje jeftine kredite za popravku ili zamjenu bunara ili septickih sistema, popravku grijanja, struje ili strukture kuce, kao I bolji prilaz kuci. Takodje mi pruzamo pomoc u uklanjanju olovne boje iz kuca, kao I finansiranje popravke kuca nastardalih u deklarisanim vremenskim nepogodama.
  • Pomoc za placanje kirije: Iznajmljivanje stambenog prostora je sve teze I teze za mnoge stanovnike Mejna sa niskim I srednjim primanjima. Pomoc u placanju kirije dolazi kroz vaucere ili stanove sa subvencionom kirijom. Ako ispunjavas uslove vauceri mogu da ti pomognu u placanju stana po tvom izboru. Subvencioni stanovi pruzaju mogucnost izdavnja stanova kvalifikovanim stanarima ispod cijene kostanja. Liste cekanja mogu biti dugacke, tako savjetujemo popunjavanje zahtjeva za obe vrste pomoci.
  • Pomoc za ogrev: Ako ne mozete priustiti grijanje vase kuce, ili ako vasa kuca zahtijeva popravke kao sto je izolacija, popravka ili zamjena sistema za grijanje, ili ako su vam potrebni elektricni uredjaji za ustedu energije, pomoc je moguca. Osobe sa niskim primanjima mogu se kvalifikovati za pomoc u ogrevu I unapredjenju efikasnosti energije, besplatno.
  • Pomoc beskucnicima: Ako ste beskucnik ili Vam je trenutno potrebna pomoc, ili tranzicioni ili subsekventni smjestaj, Ministarstvo stanovanja Mejena moze da pomogne. Mi finansiramo hitne saltere I ostale prihvatljive smjestaje I mozemo vam pomoci kako da ih locirate. Takodje pruzamo pomoc u stanarini beskucnicima.

Za vise informacijao nasim programima I servisima, molim Vas nazovite:

  • (800) 452-4668
  • (207) 626-4600 ili 
  • TTY (800) 452-4603. 

Ako engleski nije vas maternji jezik, ili imate teskoce u pricanju, citanju, pisanju ili razumjevanju engleskog, budite spremni da sacekate dok vas nas operator spoji sa odgovarajucim prevodiocem kako bi mogli da zahtjevate potrebne informacije. Ministarstvo za stanovanje ce imati informacije o programu I prevedena dokumenta na druge jezike na zahtjev

Ministarstvo za Stanovanje ne diskriminise na osnovu rase, boje, religije, pola, seksualne orijentacije, nacionalnosti, porijekla, fizicke ili mentalne invalidnosti, bracnog stanja prilikom popunjavanja zahtjeva kao I tretiranja prilikom popunjavanja zahtjeva za programe , kao I pri zaposljavanju. Ministarstvo ce obezbijediti prikladni vid komuniciranja I servisa na zahtjev. Takodje ce obezbijediti ovaj dokument u alternativnom formatu na zahtjev. Ministarstvo ima zaposlenu osobu koja je zaduzena za koordiniranje u skladu sa federalnim I drzavnim zakonom o nediskriminisanju, kao I prihvatanju zalbi: Jodie Stevens, Maine State Housing Authority, 353 Water Street, Augusta, Maine 04330-4633, Telephone Number 1-800-452-4668 (samo za Mejn),(207) 626-4600 (govorna), 1-800-452-4603 (TTY samo za Mejn), or (207) 623-2985 (TTY).

Contact Us

353 Water Street  •  Augusta, ME 04330
(800) 452-4668  •  (207) 626-4600
Fax (207) 626-4678  •  Maine Relay 711
MaineHousing Facebook Page MaineHousing Twitter Page MaineHousing Instagram Page MaineHousing Pinterest Page Fairhousing
 
 

MaineHousing does not support or endorse external links.

Home   |   Privacy Policy   |   Site Map

© 2017 MaineHousing. All rights reserved.